Kysy lisätietoja info@punainenlanka.fi tai soita +358 400 406178

Raijan Tarina

Raija Lehtinen

Olen Raija Lehtinen, syntynyt vuonna 1952 Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla. Perustin Tmi Punainen Lanka yritykseni 1.9.1982. Sitä ennen kirjoitin ylioppilaaksi 1972 ja valmistuin matkatoimistovirkailijaksi Pietarsaaresta 1974.

Työhistoria

  • Ulkolaisen reskontran hoitajana Oy Julius Tallberg Ab:ssä vajaan vuoden.
  • Salonkivillenä, säkäkokkina ja messityttönä Oy Henry Nielsen Ab:ssä pari vuotta kiertäen kaikki maailman meret. Laivamme M/S Pampero rakennettiin Sevillassa, jolloin tulin asuneeksi neljä kuukautta Andalucian pääkaupungissa. Enimmäkseen seilasimme vehnälastissa Jenkeistä ja Kanadasta Kiinaan, mutta poikkesimme myös Australiassa, Panamassa, Japanissa ja vaikkapa Etelä-Afrikassa.
  • Ennen merille menoa olin ollut töissä Ilmailuhallituksessa - nykyinen Ilmailulaitos/Finavia - Helsingin Lentoaseman Infossa. Palasin samaan työpaikkaan meriltä tultua ja myös molempien lasten syntymän jälkeen. Yhteensä olin Lentoaseman Infossa töissä viisi vuotta.

 Tyttäreni Johanna Julia syntyi vuonna 1978. Hänellä on koira Lissu ja valokuvaamo http://johannajuliaportraits.com. Tyttäreni harrastaa vuorikiipeilyä Mont Blancilla.
Tyttäreni Jenni "Inni" Lyydia (Jenni Lehtinen) syntyi 1980. Hän valmistui Turun Taideakatemian Sirkuslinjalta akrobatiaa, trapetsia, nuorallakävelyä, tramboliinihyppyjä ja jongleerausta opettavaksi esiintyväksi taiteilijaksi. Hänen työnkuvaansa voi kurkata sivustolta www.akrobaattikaksikko.com .  Jennillä ja miehellään Sasulla on pikkuinen ja hurmaava Ansa-tytär.
Tyttäreni ovat työskennelleet kaupoissani aikaisempina vuosina kuten pienyrittäjien lapset tekevät. Perheeseeni on kuulunut vuosikymmenien aikana useita koiria ja kissoja ja myös yksi hevonen.

Pidän haasteista. Olen tarttunut tilaisuuksiin kymmeniä vuosia kestäneen yrittäjäurani aikana useita kertoja. Minulla oli vuosina 1989-1997 Hakaniemen hallin kauppani lisäksi toinen myymälä Korkeavuorenkadulla.
Vuosina 1995-2005 minulla oli myymälä Kauppakeskus Myyrmannissa.
Neljän vuoden ajan minulla oli myymälä myös Kauppakeskus Jumbossa. Sen lopetin vuonna 2003. Hakaniemen hallissa myymälääni on laajennettu neljään otteeseen.  Viimeisin muutos Hakaniemessä oli muutto torilla sijaitsevaan väistötilaan tammikuussa 2018.  Varsinainen kauppahallirakennus on peruskorjauksessa neljän vuoden ajan.
Asiakkaita liikkeissäni on tuhansia vuodessa. Perinteisten ammatti- ja kotiompelijoiden rinnalle ovat nykyään vahvasti kirineet erilaiset harrastajaryhmät: luistelijat [strassit ja paljetit], itämaisen tanssin taitajat ja sambaajat [paljetit], retkeilijät [kantohihnat ja pikalukot], vanhanpäivätanssijat [vannealushameet, nauhat, napit ja pitsit], juhlakorsettien tekijät [korsettivaijerit, hakasnauhat, kaarituet], alusasukurssilaiset [kanaali- ja olkainnauhat, joustavat pitsit, erilaiset lukot ja lyhentimet]. Myös lukuisat teatterit, painotalot ja esiintyvät taiteilijat ovat Punaisen Langan asiakkaita.
Myyjättäriä on kaupoissani vuosien aikana ollut useita satoja: vakituisia, lauantai- ja iltamyyjiä sekä kesälomittajia ja ruuhka-apulaisia.


Harrastan kaikenlaista. Pelasin liigatennistä Naiset 50/SM-pronssia 2006. Luen mielelläni, kirjoitan ja tanssin. Nuorena opetin kansantansseja ja väliin mahtuvat kaikenlaiset tanssin lajit kuten vaikka Kuubassa salsaa ja reggetonia tai Brasiliassa sambaa. Opiskelen koko ajan lisää tietokoneenkäyttöä ja sosiaalista mediaa. Harrastan myös kieltenopiskelua: suomi, ruotsi, englanti ja espanja sujuvat puhuen melko notkeasti. Saksa auttavasti. Matkustan mielelläni. Yhdistystoiminta ja pienyrittäjien edunvalvonta ovat lähellä sydäntä.

TOIVOTAN TEIDÄT KAIKKI LÄMPIMÄSTI TERVETULLEEKSI OMPELUTARVIKEASIOISSA YRITYKSEENI.

Tavataan Hakaniemen Kauppahallissa, soitellaan ja lähetellään postia.

Yrittäjä, nappikauppias Raija Lehtinen